torsdag 6 februari 2014

Paddla för Livet - Få naturen uppstädad i ditt namn!


 
Hej allihopa!

Det här inlägget (och expeditionen) är tillägnat Paddla för Livet och förklarar vad de gör och hur vår insamling fungerar.

Först av allt vill jag säga att det här är mina egna formuleringar där inte annat framgår.

Paddla för Livet förklaras på hemsidan som "En idé om att kombinera rörligt friluftsliv med miljöengagemang och insamling av skräp i naturen!". Tanken är att friluftsliv med ett miljötänk och där man aktivt jobbar för att skapa bättre förutsättningar för djur och natur ska förmedla miljöengagemanget till andra.

På ett par olika sätt försöker man förmedla detta miljöengagemang:

Trashlist
En sida där alla kan registrera skräp som de plockat i naturen. När du registrerat skräp på hemsidan eller på facebook hamnar du på Trashlist med den mängd skräp du samlat in. 
Varje år delas det ut priser från Paddla för Livets sponsorer till den som plockat mest skräp samt till två personer som kommit på en slogan till Paddla för Livet.

Expeditioner
Genom att genomföra expeditioner med miljötänk och -engagemang där expeditionsdeltagarna plockar skräp samtidigt som de kartlägger nedskräpning och miljöpåverkan förmedlar man (förhoppningsvis) samma miljöengagemang till de som läser om expeditionen.

Kilogram
Genom att köpa ett "Kilogram" bidrar du till en Paddla för Livet-expedition där ditt kilogram kommer plockas. Kilogram köper du HÄR. I samband med vår expedition Ett Vitt Band kan du köpa Kilogram för halva priset.

Föreläsningar
Paddla för Livet föreläser om miljö, sina expeditioner och nedskräpning.
 


Tim på Paddla för Livet tycker att
man kan plocka skräp även på vintern!
Ett Vitt Band + Paddla för livet = SANT

Ett Vitt Band är en Paddla för Livet-expedition.
Men då det är väldigt svårt att plocka skräp när allt är täckt av ett tjock lager snö hoppas vi kunna förmedla ett miljöengagemang och passion för friluftsliv via vår blogg och vår insamling till Paddla för Livet. 

Nu behöver ni inte tänka "Åh nej nu vill de ha pengar!".
Insamlingen består nämligen av namn, och Paddla för Livet kommer plocka ett kilo skräp (!) för VARJE NAMN!
 


Så, samtidigt som vi hoppas på att förmedla miljöengagemang hoppas vi på att kunna få Paddla för Livet att plocka en massa skräp i sommar!
Registrera er HÄR!!!!!!