söndag 23 februari 2014

Dag två: Klacken-STF Rogen 16 km

Första natten i tältet bjöd på både positiva och negativa erfarenheter. Vi insåg rätt snabbt att det är tur att ingen av oss är dunallergiker, eftersom halva tältet tas upp av Fjällrävens superdunjackor Thermo 2 och våra polarsovsäckar för -30 grader. En annan grej är att tältet har lite mindre absider än vad vi är vana vid. Vanligtvis brukar vi gräva ut ett kök med ståhöjd, men nu fick vi tänka om. Lösningen blev att gräva ut en grop för köken.

Väl ute ur tältet insåg vi att det kommit 20 cm nysnö under natten, vilket tog på krafterna. Vi turades om att spåra. Vi hörde hela eftermiddagen skotersurr, och hoppades  att de kanske skulle komma förbi oss och spåra, men det dröjde till klockan fyra innan vi passerades av dem. De hade tydligen kört fast. 
En timme innan skotrarna åkte förbi kom vi till en brant uppförsbacke, och beslutade oss för att vika av från leden och ta det på ett mindre brant ställe. Det tog oss tjugo minuter att komma 30 meter. 
500 m innan Rogenstugan gick vi båda två in i väggen. Tyngsta dagen hittills! Vi slog läger en bit från stugan. 

Dagens tips: Om det är djup pudersnö och du vill komma fram, vik inte av från leden. 

Dagens citat: (Revidering av "No friends on a powder day") Everyone in front of you is your friend on a powder day. 

Ni glömmer väl inte registrera er på Paddla för Livets namninsamling via länken till höger? De plockar ett kilo skräp i naturen för varje underskrift!