fredag 28 mars 2014

Dag trettiosju: Västansjön - Hemavan, 6 km

Vi hade slagit läger bara sex kilometer från Hemavan för att komma dit innan lunch, och det var inga problem. Efter morgonbestyren satte vi av in mot byn, livligt pratandes om diverse framtidsplaner. Vi anlände vid elva, och Svante som bestämt sig för att hitta "svetserian" (där man svetsar) för att laga karbinen på hans pulkskakel började direkt fråga runt efter var den låg. Efter att ha blivit vägledd till Stig Inn skickade de honom vidare till P-A, som bodde bara en bit bort och var hobbysvetsare. Väl där, med hoppet i topp och glad i hågen, möttes han av en man som inte alls ville svetsa utan visste att det fanns en perfekt reservdel på järnaffären. 
Och det gjorde det. Himla praktiskt. Det ska vi tipsa leverantören om! 

Men innan vi gick till järnaffären åt vi ju faktiskt lunch. Buffé tillochmé(d)! Och himla gott, med tre rätter och efterrätt. Kanon för två hungriga vitabandetfarare! På fjällcentret var det, 1:a vån.

Efter skakelfix och mat var det dags att hitta My, Kattis kompis från Jorm (faktiskt dotter till Ola som vi bodde hos på Korpens Öga), och se om de två utrustningspaket som vi skickat till henne har kommit fram. I ett av detta paket ligger Augusts beställda pjäxor, som han verkligen behöver nu, eftersom "läppen" på hans pjäxor nu nästan helt gått av, och nya pulkselar eftersom skakelfästena börjar bli slitna och vi vill inte bli överraskade av att en plötsligt går av. Ett av paketen hade kommit, Svantes skalvantar och Augusts sidenlakan, för att ersätta de grejer som blåste bort i stormen i Hotagsfjällen. 
Varken pjäxor eller selar alltså. 

Eftersom vi behöver handla ny mat gick vi till ICA och kollade postombudet också, men inget paket där heller. All mat som vi ville köpa fanns iallafall, och efter mycket letande låg allt i vagnen. August ersatte sina trasiga solglasögon med ett par supersnabba från sportaffären bredvid. Nu var klockan redan fyra och vi ville hinna duscha och tvätta kläder innan middagsbuffén på Wärdshuset, så vi slängde ner allt i pulkorna och började släpa pulkorna uppför pisten till vårt hotell. Många blickar senare var vi uppe och hade både tvättid och ett rum. Vid sju var vi klara och gick ner till My på Wärdshuset som hade hand om kvällens chilibuffé och countrytema. Mätta blev vi och efter att ha stannat för att höra några countrylåtar gick vi återigen upp till hotellet för att plugga in allt som behöver laddas och sedan se lite film och somna gott.