tisdag 1 april 2014

Dag fyrtioett: Vi bryter!

Idag bestämde vi oss för att avbryta turen i Ammarnäs. Den största anledningen är att vi inte lyckas få tag på nya pjäxor till August. Som ni kanske kommer ihåg åker han sedan en tid tillbaka i ett par för små gamla hyrpjäxor. Tanken var att de skulle funka tills han fått tag på de han beställt men nu när vi gått längre än planerat med dem har hans fötter fått nog. Det är främst stortårna som skaver men det finns också en nit på insidan av pjäxan som gnager, trots tejp.

Vi fick hopp om att kunna skicka pjäxorna, som för tillfället är hos My i Hemavan, till Jäkkvik där vi skulle vara om ett par dagar. Pjäxorna skulle kommit till Hemavan i fredags men kom inte försen måndag. Istället hade det legat i Tärnaby, utan vår kännedom trots att vi vat hos posten två gånger och frågade. Tyvärr visade det sig att posten inte skickar paket till Jäkkvik utan de hamnar i Arjeplog. Däremot går det Bussgods till Jäkkvik men då hade de slutat med Bussgods i Hemavan så det gick inte heller. Vi ringde bådas respektiv kundtjänst men det gick inte att kordinera på något sätt. Det går med andra ord inte att skicka paket från Hemavan till Jäkkvik.

Vi funderade då på att själva försöka få tag på en bil och köra till Hemavan men hittade ingen vi kunde hyra eller låna bil av. Inte heller kunde vi hitta andra pjäxor för det fanns inte här heller. Förutom trasiga fötter och en trötthet på hela proceduren med pjäxorna har Svante fått problem med ländryggen. Han har haft lite ont de senaste dagarna men i morse kunde han knappt ta sig ur sängen. Dessutom visade det sig att hans gamla blåsa blivit infekterad. Det var ett tufft beslut att fatta men vi skulle förlora för mycket tid på att både få hit pjäxorna och bli hela igen. Nu väntar middag och imorgon hemresa tillbaka till Stockholm. 

Fortsätt gärna kika in på bloggen, vi har några fler inlägg som inte är upplagda här på bloggen än!