lördag 26 april 2014

Dag sextiotvå: Vuoskojaure - Korvetjåkkå, 27 km

Natten var blåsig, och vi vaknade då och då av att det smällde till i tältduken eller att det snöade lite drivsnö i ansiktet från ventilationen. Svante stoppade in öronproppar och sov sedan lite bättre. 

Morgonen var blåsig den också, så man ville inte slöa när man väl kommit ut ur tältet. Efter innan-avfärd-snacksen skidade vi iväg längs leden. Skaren bar bättre idag efter att ha packats lite av vinden och frusit till lite under natten. I vinden gick vi utan att säga så mycket till varandra, så vi skidade på i våra egna tankar och utan att riktigt uppfattat det hade vi stannat tre gånger för flapjacks och det var dags för lunch. Idag märktes hungern mest på August, som förbannade föret länge och väl strax innan vi stannade. Vi har båda känt att vi tog ut oss när vi skejtade över Torneträsk, och igår och idag märks det på att vi både blir tröttare och hungrigare än vanligt. Eller så är anledningen att vi inte köpte chips i Abisko, vilket tvingat oss att ransonera den påse vi har kvar. Det är alldeles för lite med en påse chips på sex dagar! 

Lunchen åt vi i vindskyddet i Kamasjaure, där Svante hittade en bok om Stalin som han sedan högläste ur. Visste ni att han (Stalin, inte Svante) var bankrånare, terrorist, körgosse, prästelev och mördare? Vi drygade ut lunchen med en frystorkatpåse, för vi har så väldigt många kvar. 

Eftermiddagen förlöpte ungerfär som förmiddagen, men utan svordomar från Augusts sida. Vi gick tills klockan var lägerdags och August kände sig som "spaghetti". Efter att ha byggt en vall ligger vi nu i tältet och hör den hårda vinden vina förbi. 
Middagen är klar och det blir chiligryta! Hoppas den här natten blir lugnare än den förra.