lördag 21 december 2013

Här kommer en introduktion till Vita Bandet, vårt äventyr vintern 2014.

Med start den 20 februari ska vi skida de 140 milen mellan fjällstationen Grövelsjön till Treriksröset. Utmaningen i den form vi gör den är ganska ny, och enligt vitagronabandet.se har endast 6 personer försökt sig på det utan någon färdhjälp. Lika många har gjort det med färdhjälp, d.v.s hund eller kite (drake).


  • Färden ska ske längs fjällkedjan, men i övrigt är det inga regler angående färdvägen.

  • Hela färden ska ske utan motordrivna hjälpmedel.

  • Materialdepåer ska placeras ut av oss själva, det är dock tillåtet att skicka material via post/bussgods till fjällstationer och liknande. (Du får alltså inte be din kompis att köra upp lite grejer till dig på fjället.)

Vi bestämde oss för att göra det här i våras. Vi har sedan August återhämtade sig från sin ryggskada funderat på att göra ett lite större äventyr, och efter funderingar om klättring och andra strapatser beslöt vi oss för att sikta på Vita Bandet.

Sedan tidigare har vi erfarenheter från olika delar av fjällen, men det känns extra spännande att kunna sätta ihop allt till en hel upplevelse, där vi kan koppla de olika platserna till varandra, inte bara som separata områden, utan som delar av det sammanhängande vintervita band som i folkmun kallas fjällkedjan.Här ser ni en preliminär färdväg!