torsdag 27 februari 2014

Dag sju: SÖ Helagsmassivet - STF Helags Fjällstation

Under natten blåste det mindre än väntat, och vi sov utan problem. Dagen började med lite kalla fötter och toalettbesök, innan vi fortsatte stigningen över Helagsskaftet. Uppe på högsta punkten ringde vi Svantes föräldrar och dubbelcheckade när vi ska träffa dem på vägen till Sylarna. Vilket var tur, för det visade sig att vi får en extra dag mellan Helags och Sylarna. Det känns ändå rätt bra, för att få vila upp sig och göra underhåll på utrustning. 

Svante gjorde storstilad entré på Helags innergård! Pladask!

 
När vi kom in på stationen möttes vi av härlig våffellukt! Vi lyxade till det med både våffla och gulashsoppa till lunch, och sedan vart det färdplanering med personalen. 
Eftersom vi ändå skulle sätta upp tältet här i närheten passade vi på att prova bastun, duscha och äta lyxmiddag. Kvällen tillbringades tillsammans med de andra gästerna här på stationen, och vi hade det väldigt trevligt! Vi blev båda inspirerade av att de inte åkt tillsammans till fjällen, utan en av dem hade hittat de andra på STF Gåsenstugan och slagit sig ihop för fortsatt färd till Helags. Kul med gemenskap och att man slipper vara ensam även om man åker hit utan sällskap.
Härligt härligt!